Home
Certificeringen
Klachten
Contact

VEILIGHEID BOVEN ALLES

Inbraak, diefstal en vandalisme zijn vooral vervelend om de gevolgen die eraan vastkleven.

Of een inbraak nu “geslaagd” is of niet, het beste is als de crimineel niet eens aan zijn klus begint.

Daarom werken wij niet alleen met systemen die pas als de daad plaatsvindt afgaan, maar bieden wij preventieve beveiliging oplossingen.

NCP GECERTIFICEERD
ALARMSYSTEEM

De Honeywell Galaxy® beveiligingslijn biedt een volwaardig alarmsysteem tegen inbraken.

De alom gevierde Galaxy® technologie is geschikt voor de behoeften van de kleinste tot de grootste beveiligingsinstallaties.

KLAAR VOOR DE TOEKOMST
DRAADLOOS

In plaats van het bedrade Galaxy® systeem is er ook de mogelijkheid om een NCP gecertificeerd draadloos systeem van videofied te installeren.

Doordat uw alarmsysteem met het internet verbonden is kunt u door middel van een app op de mobiel altijd op de hoogte zijn van wat zich thuis afspeelt.

TOEZICHT EN PREVENTIEF
CAMERASYSTEEM

Ook aan onderstaande voldoet Ottenhof Elektrotechniek.

Welke gevolgen hebben de wijzigingen in de RPBR voor Videotoezichtcentrales, Particuliere Alarmcentrale en installateurs?

Zoals u wellicht al in de Staatscourant van 19 december 2018 heeft gelezen zijn de eisen in de Regeling Particuliere beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (RPBR) gewijzigd vanwege een nieuw soort Beveiligingsorganisatie.

In deze nieuwsbrief willen wij ingaan op deze wijzigingen en wat de gevolgen zijn voor Videotoezichtcentrales, Particuliere Alarmcentrales en Installateurs van Videosystemen.

Het betreft beveiligingsbedrijven die door middel van videocamera’s min of meer dezelfde beveiligingswerkzaamheden verrichten als de particuliere alarmcentrales maar door de technische wijze waarop het toezicht plaatsvindt niet onder de wettelijke definitie van particuliere alarmcentrale vallen.

Voorwaarden voor kwaliteit bij de beveiligingsorganisaties
Uit het oogpunt van bescherming van de openbare orde en openbare veiligheid ziet de overheid in algemene zin een taak voorwaarden te scheppen voor de kwaliteit van beveiligingsorganisaties die de burger bij kunnen staan bij het voorkomen van criminaliteit.

De doeltreffendheid van een videotoezichtcentrale wordt in belangrijke mate bepaald door de kwaliteit van de videoapparatuur. Videoapparatuur waarvan videotoezichtcentrales gebruik maken moet zijn gecertificeerd. Een videotoezichtcentrale mag alleen diensten verlenen aan derden die ook van dergelijke videoapparatuur gebruik maken.

Wanneer videotoezichtcentrales, die werken met videoapparatuur, ondeugdelijke apparatuur gebruiken brengt dit risico’s mee voor de openbare orde en veiligheid, bijvoorbeeld als dit videobeelden van onvoldoende kwaliteit betreft, waardoor afbreuk wordt gedaan aan een doeltreffend optreden van bijvoorbeeld de politie.

Opleidingseisen aan de installateurs
Cameratoezichtcentrales / PAC’s laten het plan voor de installatie, de installatie en het onderhoud van de videoapparatuur die hij gebruikt, slechts opstellen/uitvoeren door installateurs en personen die aan installateurs assistentie verlenen, die in het bezit zijn van een diploma dat de instemming heeft van de minister.

Instemming hebben zij die in het bezit zijn van:

  • het diploma Projecteringsdeskundige CCTV/VSS;
  • Of het diploma Installatiedeskundige CCTV/VSS;
  • een erkenning van beroepskwalificaties als bedoeld in artikel 5 van de Algemene wet erkenning EU-beroepskwalificaties, voor werkzaamheden als alarminstallateur;
  • een Verklaring van Betrouwbaarheid.

Om hier aan te kunnen voldoen is het mogelijk om je als installateur te laten certificeren conform de BRL Videosystemen. Deze BRL beschrijf een kwaliteitssysteem die ook vereiste uit de RPBR beschrijft. De projecten worden onder certificatie opgeleverd, dit geeft u klant een gerechtvaardigd vertrouwen dat deze installatie is ontworpen, gerealiseerd en worden onderhouden onder begeleiding van vakbekwaam personeel dat onafhankelijk is getoetst.

Inwerkingtreding
De regeling gaat in op 1 april 2019 en kent een overgangstermijn van 8 maanden.

Camera’s schrikken af. Een aantal goed geplaatste camera’s kunnen daarom alleen omdat ze er zijn al van groot belang zijn.

Maar als het wel een keer mis gaat, zijn de beelden zo terug te halen.

De camera’s van Dahua zijn er onder andere in full color of infrarood. Ook zijn er uitvoeringen voor donkere omgevingen. Voor iedere situatie bestaat dus een camera die het goed in beeld brengt!

Zakelijk maar ook particulier plaatsen wij camera`s

Wij plaatsen niet alleen bij zakelijke klanten, maar ook bij particulieren, camera systemen

ALLES VOOR DE INGANG
TOEGANGSSYSTEMEN

De deurintercom heeft zich de afgelopen jaren bewezen als prachtuitvinding. En Paxton bouwt alles voor uw ingang.

De deurintercom is er in twee uitvoeringen: audio en video. Omdat zij aangesloten zitten op uw netwerk kan een bezoeker via computers, vaste- en mobiele telefoons en zelfs onder het televisiekijken worden beantwoord.

De combinatie intercom en brievenbus is een prachtige mogelijkheid die ook geboden wordt. Zo vormt het station van Paxton de ultieme ontvangspost voor al uw bezoekers. De soorten en maten lopen uiteen, er is er zeker een die bij uw bedrijf of huis past.

Kaart- en vingerafdruklezers behoren ook tot de faciliteiten.

Het aanbod van producten voor uw deuren is eindeloos!

UNIVERSELE TOEPASSING
DEURTELEFOON

De PORTADIAL deurtelefoon is géén intercom.

Ze is een telefoon, en functioneert ook als zodanig. Ze kan aangesloten worden op iedere telefooncentrale, type analoog toestel of SIP aansluiting.

Door de sterke behuizing is ze molestbestendig, en omdat het een telefoon is bevindt het interface zich niet aan de muur maar op een locatie bijvoorbeeld binnen het gebouw. Dit draagt bij aan de inbraakbestendigheid.

MEER INFORMATIE?
NEEM CONTACT OP
0299 72 02 78