Aircleaner

Air Cleaner elimineert effectief alle virussen – waaronder Covid-19 – schimmels en bacteriën!

– Ozonvrije werking

– Kiemdodende UV-Bron

– Geluidsvriendelijke werking

– Veilig gebruik in de openbare ruimte

– Eenvoudige montage, aan de muur, een meubel of op een statief

 

Het gebruik van kiemdodende lampen

Het gebruik van kiemdodende lampen is een van de meest effectieve methoden om een ruimte te desinfecteren. UV-C-straling met een golflengte van 253,7 nm, genereert de sterkste degradatie-eigenschappen voor bacteriën, virussen, schimmels en alle verschillende micro-organismen. Door het hoge rendement van de kiemdodende lampen worden deze gebruikt op plaatsen waar een hoge microbiologische zuiverheid vereist is.

 

UGO (ultraviolette kiemdodende bestraling)

UGO (ultraviolette kiemdodende bestraling) is een desinfectiemethode die gebruik maakt van korte-golflengte UV-C ultraviolette straling om micro-organismen te elimineren. Dit gebeurt door het vernietigen van nucleïnezuren en het verstoren van het DNA van de micro-organismen, waardoor ze niet in staat zijn om vitale cellulaire functies uit te voeren. Uit onderzoek is gebleken dat een golflengtebereik van 250 nm tot 270 nm, de straling met de hoogste kiemkracht is. Het kiemdodend effect van UV-C-straling is de absorptie van UV-stralingsenergie door nucleïnezuren en eiwitten. De geabsorbeerde energie induceert chemische reacties in de celkernen en vernietigt zo micro-organismen. TÜV-gecertificeerde lampen die in de profiSteril worden gebruikt, stralen hun kiemdodende energie maximaal uit in het bereik van 250 tot 270 nm.

Het gesloten type radiator dat wordt gebruikt voor indirecte bestraling van de ruimte, kan zonder problemen worden gebruikt in een ruimte waar mensen aanwezig zijn. De emitter is ozonvrij en gebruikt geen chemicaliën. De kiemdodende UV-C lamp is veilig verborgen in het apparaat waar lucht doorheen stroomt. Verontreinigde lucht wordt door de ventilator via een filter in de desinfectiekamer gezogen om stof en verontreinigende lucht op te vangen. De Air Cleaner is op zo’n manier ontworpen, dat de intensiteit van de UV-C lamp en de tijd dat de lucht in de desinfectiekamer verblijft, maken dat de luchtstroom uit het apparaat bijna 100 % vrij is van micro-organismen. De levensduur van de lamp is 8000 uur, daarna moet deze worden vervangen om het rendement te behouden. De Air Cleaner wordt gekozen om continu een zo groot mogelijk volume aan lucht te desinfecteren, maar natuurlijk ook vanwege de kiemdodende werking. De lucht wordt om de 6 uur gereinigd door circulatie in de kamer.